Huis voor de Sport

Huis voor de Sport ook over de streep!

Home / Cases / Huis voor de Sport

Het bedrijf

Huis voor de Sport Groningen maakt zich sterk voor een actieve en gezonde leefstijl in de provincie Groningen. We willen zoveel mogelijk Groningers in beweging brengen en houden door het ontwikkelen en organiseren van sport- en beweegprojecten. Dit doet Huis voor de Sport Groningen lokaal op beleids, coördinerend en uitvoerend niveau. Met sport en bewegen als middel stimuleren we een gezond, leefbaar en duurzaam Groningen, waarin mensen verbonden zijn met elkaar.

De uitdaging

Huis voor de Sport was op zoek naar een maatschappelijk betrokken bedrijf dat hen volledig kon ontzorgen op het gebied van ICT. Daarnaast moest deze ICT partner in staat zijn de verhuizing van Huis voor de Sport naar de stad Groningen snel en soepel te laten verlopen. Met de groei die Huis voor de Sport voor ogen heeft, wilden ze dat het ICT platform een gehele transitie kreeg naar een nieuwe omgeving. Dit natuurlijk superveilig met maximale bescherming van persoonsgegevens van alle relaties van Huis voor de Sport!

""We zijn verrast door de snelheid en toewijding van de medewerkers van CompuSystems""

De oplossing

CompuSystems heeft samen met Huis voor de Sport het ICT landschap ingericht en verbeteringen aangebracht in de ICT processen. Nadat het Technische Ontwerp van CompuSystems was goedgekeurd door Huis voor de Sport, werd de gehele ICT omgeving in 1 weekend gemigreerd naar de Virtual Private Cloud van CompuSystems, inclusief mirroring naar een schaduw datacenter. Dit alles natuurlijk qua privacy- en databeveiliging gewaarborgd door ons ISO-27001 certificaat. De transitie is mogelijk gemaakt dankzij een goede samenwerking tussen de verschillende partijen vanwege duidelijke en korte communicatielijnen.

Het resultaat

Er moest tijdens de verhuizing maximaal samengewerkt worden met de verschillende leveranciers van Huis voor de Sport en daar kwam de kennis en ervaring van CompuSystems goed van pas. ‘De verhuizing is zonder problemen verlopen met minimale overlast voor de gebruikers’, aldus Rob de Waard van Huis voor de Sport.