KraamZus kiest voor een cloud leverancier die haar groei kan faciliteren

Home / Cases / KraamZus BV

KraamZus BV

KraamZus is in 2006 opgericht door Zus Berger, van origine kraamverzorgende. KraamZus wil jonge gezinnen een fijne start geven met één kraamverzorgende in de kraamtijd. Dat zorgt voor rust en vertrouwen in een periode die toch al hectisch genoeg is. KraamZus kiest bewust voor een kleinschalige aanpak in regionale teams. We vinden het belangrijk om in de eigen omgeving samen te werken met verloskundigen en andere professionals. Tegelijk willen we graag dicht bij jou in de buurt zijn en dat lukt steeds beter door onze groeiende organisatie. Na onze start in Friesland zijn we inmiddels ook actief in andere provincies. Door sterke hechting in de regio’s blijven we herkenbaar en persoonlijk én kun je dichtbij terecht.

De uitdaging

KraamZus was op zoek naar een bedrijf dat hen volledig kon ontzorgen op het gebied van ICT. Daarnaast moest deze ICT partner een stabiele kennisleverancier zijn om de juiste ondersteuning te bieden en verbetering aan te brengen binnen de ICT processen. Met de groei die KraamZus door maakt, wilden ze dat het ICT platform een gehele transitie kreeg naar een nieuwe en flexibele omgeving welke met de groei van de organisatie makkelijk mee kon groeien. Daarnaast moest het nieuwe ICT systeem zeer gebruikersvriendelijk zijn voor de vaak niet technisch onderlegde medewerkers van KraamZus en moest de telefonie en de werkplek naadloos geïntegreerd zijn en 24×7 gesupport.

"Wij waren op zoek naar een flexibele cloud werkplek leverancier die privacy- en databeveiliging hoog in het vaandel heeft staan, inclusief telefonie integratie en alles 24x7 gesupport"

De oplossing

CompuSystems heeft samen met KraamZus het ICT landschap ingericht en verbeteringen aangebracht in de ICT processen. Nadat het Technische Ontwerp van CompuSystems was goedgekeurd door KraamZus, werd de gehele ICT omgeving in 1 weekend gemigreerd naar de Virtual Private Cloud van CompuSystems, inclusief mirroring naar een schaduw datacenter. Dit alles natuurlijk qua privacy- en databeveiliging gewaarborgd door ons ISO-27001 certificaat. De transitie is mogelijk gemaakt dankzij een goede samenwerking tussen de verschillende partijen vanwege duidelijke en korte communicatielijnen.

Het resultaat

Er moest samengewerkt worden met verschillende softwareleveranciers van KraamZus en daar kwam de kennis en ervaring met cloud migratieprojecten van CompuSystems goed van pas. ‘De migratie is zonder problemen verlopen met minimale overlast voor de gebruikers’, aldus Directeur Chantal Dominicus – van Raam.