Medprevent

Medprevent preventief naar de cloud

Home / Cases / Medprevent

Het bedrijf

Medprevent is een totaalaanbieder op het gebied van veiligheid en gezondheid. Ze zijn een arbodienst en een ideale partner op het gebied van preventietrainingen, zoals bedrijfshulpverlening (BHV). Daarnaast bieden ze diverse medische keuringen aan. Om uw bedrijfsrisico’s in kaart te brengen kunt u door Medprevent een Risico Inventarisatie & Evaluatie (RI&E) laten opstellen, welke als basis gebruikt kan worden voor uw beleid op het gebied van veiligheid en gezondheid. Medprevent is een onafhankelijke, ISO 9001 gecertificeerde organisatie en een gecertificeerde arbodienst. Er wordt veel waarde gehecht aan professionaliteit, kwaliteit, cliëntgerichtheid en een vlotte service. Met het motto ‘Medprevent – dat werkt gezonder’!, zorgen zij voor diensten van goede kwaliteit voor een aantrekkelijke prijs.

De uitdaging

Medprevent was op zoek naar een bedrijf dat hen volledig kon ontzorgen op het gebied van ICT. Daarnaast moest deze ICT partner een stabiele kennisleverancier zijn om de juiste ondersteuning te bieden en verbetering aan te brengen binnen de ICT processen. Met de groei die Medprevent door maakt, wilden ze dat het ICT platform een gehele transitie kreeg naar een nieuwe en flexibele omgeving welke met de groei van de organisatie makkelijk mee kon groeien. Daarnaast moest het nieuwe ICT systeem zeer gebruikersvriendelijk zijn voor de vaak niet technisch onderlegde medewerkers van Medprevent en moest de telefonie en de werkplek naadloos geïntegreerd zijn.

"CompuSystems kwam met een gerichte oplossing om de groei van ons bedrijf te ondersteunen"

De oplossing

CompuSystems heeft samen met Medprevent het ICT landschap ingericht en verbeteringen aangebracht in de ICT processen. Nadat het Technische Ontwerp van CompuSystems was goedgekeurd door Medprevent, werd de gehele ICT omgeving in 1 weekend gemigreerd naar de Virtual Private Cloud van CompuSystems, inclusief mirroring naar een schaduw datacenter. Dit alles natuurlijk qua privacy- en databeveiliging gewaarborgd door ons ISO-27001 certificaat. De transitie is mogelijk gemaakt dankzij een goede samenwerking tussen de verschillende partijen vanwege duidelijke en korte communicatielijnen.

Het resultaat

Er moest samengewerkt worden met verschillende softwareleveranciers van Medprevent en daar kwam de kennis en ervaring met cloud migratieprojecten van CompuSystems goed van pas. ‘De migratie is zonder problemen verlopen met minimale overlast voor de gebruikers’, aldus Medprevent.