Portena logistiek kiest voor een lokale partij

Home / Cases / Portena Logistiek

Het bedrijf

Portena logistiek wordt al ruim 80 jaar gedreven door de wil om continu in beweging te zijn en te kijken of het beter kan. Het bedrijf gaat verder dan goederen van A naar B verplaatsen of ze ‘stil’ op voorraad laten liggen in het warehouse. Vanuit deze visie tillen ze plannen van het papier en maken ze deze concreet. Portena logistiek brengt toekomstvisies naar het hier en nu en voert het uit. Door voortdurend vooruit te blijven denken én accenten te leggen op onderlinge informatievoorziening, maken ze alle mogelijke logistieke oplossingen bereikbaar.

De uitdaging

Portena Logistiek was op zoek naar een bedrijf dat hen volledig kon ontzorgen op het gebied van ICT. Daarnaast moest deze ICT partner een stabiele kennisleverancier zijn om de juiste ondersteuning te bieden en verbetering aan te brengen binnen de ICT processen van Portena. Met de groei die Portena voor ogen heeft, wilden ze dat het ICT platform een gehele transitie kreeg naar een nieuwe omgeving. Ze stonden voor de keuze: on-premise of een cloud oplossing. Daarnaast moest de nieuwe ICT leverancier groot genoeg zijn om de groei bij te kunnen benen en de eigen ICT afdeling van Portena compleet te kunnen ontzorgen, zodat zij zich kunnen richten op de interne processen die noodzakelijk zijn bij het groeipad.

"Wij waren op zoek naar een lokale partner die ons kon ontzorgen op het gebied van ICT"

De oplossing

CompuSystems heeft samen met Portena Logistiek het ICT landschap ingericht en verbeteringen aangebracht in de ICT processen door middel van een transitie op het gebied van software. Toen er gekozen werd voor een private cloud oplossing, was CompuSystems de partij die de cloud in een modern Tier 3 datacentrum heeft ondergebracht met een schaduw datacentrum waarmee redundantie gewaarborgd is. Deze oplossing is ook gewaarborgd met het ISO 27001 certificaat. De transitie is mogelijk gemaakt dankzij een goede samenwerking tussen de verschillende partijen.

Het resultaat

Er moest samengewerkt worden met verschillende softwareleveranciers van Portena en daar kwam de kennis en ervaring in de transportsector van CompuSystems goed van pas. ‘De migratie is zonder problemen verlopen met minimale overlast voor de gebruikers’, aldus Directeur Ron Kleinsmit.