Woningstichting Wierden en Borgen succesvol naar de cloud gemigreerd

Home / Cases / Woningstichting Wierden en Borgen

Het bedrijf

Wierden en Borgen biedt veilige, betaalbare en duurzame woningen. Dat doen we voor mensen die daar zelf niet in kunnen voorzien en voor mensen die extra zorg nodig hebben. ­Samen­ met­ onze ­bewoners­ en partners­ dragen­ we­ bij­ aan­ een prettige­ w­oonomgeving ­in de dorpen­ en­ wijken­ van­ ons werkgebied. Bij Wierden en Borgen worden we al meer dan 100 jaar gedreven door een maatschappelijke betrokkenheid bij het wonen in het gebied dat reikt van de stad Groningen tot aan de Waddenzee: prettig wonen tussen Stad en Wad. Onze medewerkers zijn vakbekwaam en dragen vanuit hun vakgebied bij aan een professionele en toekomstgerichte organisatie..

De uitdaging

De ICT omgeving van Wierden en Borgen was aan vervanging toe en na een grondig onderzoek is besloten te kiezen voor de cloud. De uitdaging zat in de vele bedrijfsspecifieke applicaties die worden toegepast in de wooncorporaties. Een ander uitdaging was de planning: alles moest werken voor 1 januari en er kon pas op 1 november gestart worden. Dus maar een doorlooptijd van 8 weken met daarin vele feestdagen….

"Heel blij met de vakkundige hulp en informele communicatie met CompuSystems"

De oplossing

Na een grondige leveranciersselectie is uiteindelijk gekozen voor CompuSystems. Doorslaggevend argument was de hoge privacy- en security standaard die CompuSystems hanteert. CompuSystems heeft samen met Wierden en Borgen het ICT landschap ingericht en verbeteringen aangebracht in de ICT processen. Nadat het Technische Ontwerp van CompuSystems was goedgekeurd door Wierden en Borgen, werd de gehele ICT omgeving in 1 weekend gemigreerd naar de Virtual Private Cloud van CompuSystems, inclusief mirroring naar een schaduw datacenter. Dit alles natuurlijk qua privacy- en databeveiliging gewaarborgd door ons ISO-27001 certificaat. De transitie is mogelijk gemaakt dankzij een goede samenwerking tussen de verschillende partijen vanwege duidelijke en korte communicatielijnen.

Het resultaat

Er moest samengewerkt worden met verschillende softwareleveranciers van Wierden en Borgen en daar kwam de kennis en ervaring met cloud migratieprojecten in de wooncorporaties van CompuSystems goed van pas. ‘De migratie is zonder problemen verlopen met minimale overlast voor de gebruikers’, aldus Henk Metselaar van Wierden en Borgen.