Wat is CloudSuite?

CloudSuite is een “browser-based” werkplek, wat wil zeggen dat de gebruiker een volledige werkplek wordt aangeboden in zijn of haar browser. Medewerkers hebben namelijk op steeds meer devices toegang tot het internet. Daardoor verschuiven applicaties naar de browser en worden traditionele werkplekoplossingen duur en ongeschikt, omdat zij gebruik maken van oude technologieën. CloudSuite ziet de browser juist als het operating system, waardoor het een betaalbare werkplekoplossing biedt voor elk type medewerker en het geschikt is voor alle devices.

Het product is ontwikkeld omdat er veel vraag naar het nieuwe werken is met Office365 + Sharepoint en Teams omgevingen, maar de traditionele omgeving (lokale applicaties met Citrix en mappenstructuren op de fileserver) nog niet gemist kan worden. Ook geeft de Office365 omgeving de gebruiker (te) veel vrijheden wat uniform werken in de weg kan staan. De CloudSuite is hiervoor ontwikkeld en is eigenlijk een interface tussen de traditionele on-premise omgeving, de traditionele Citrix cloud omgeving en de nieuwe Office365 omgeving.

Enkele voordelen:

  • Volledig gebruik maken van alle Office365 functionaliteiten.
  • Gebruik maken van de lokale rekenkracht van uw eigen computer.
  • Uw vertrouwde fileserver (mappenstructuur) nog gewoon supersnel te gebruiken.
  • Met maar 1x inloggen veilig toegang tot al uw bedrijfsapplicaties (Single Sign-On).

Wilt u meer over onze CloudSuite weten? Bekijk dan onderstaand introductiefilmpje van maar 2½ minuut en/of maak een geheel vrijblijvende afspraak met ons!